Dulciurile de Crăciun, pline de E-uri. InfoCons atenționează că pot conține până la 18 aditivi alimentari


Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor – InfoCons ne recomandă să fim atenți la dulciurile pe care le primesc cei mici de Crăciun.
Pentru un cadou simplu format din bomboane şi suc tip ceai, cei mici pot consuma până la 75,4 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs, echivalentul a 15 pliculeţe de zahăr, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr.
De asemenea, pot fi prezenți până la 18 aditivi alimentari.
“De Crăciun trebuie să fim atenţi la dulciurile pe care le oferim celor mici, pentru că bomboanele şi sucul tip ceai oferite drept cadou ajung până la 18 de aditivi alimentari (E-uri ), iar cele mai frecvent întâlnite sunt: E330, E202, E160, E300, unele E-uri, ajungând să se repete de până la 2 ori”, se arata în comunicatul InfoCons.
Astfel, prin scanarea produselor care compun cadoul de Moş Crăciun, Aplicaţia InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar şi explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.
Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc cadoul de Moş Crăciun în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor să aflăm cantitatea totală de sare, cantitatea totală de zahăr, numărul total de aditivi alimentari (E-uri ), dar şi de câte ori se repetă aceştia în produsele selectate”.
De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicaţia InfoCons, putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm, iar aplicaţia InfoCons ne va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr şi caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.
Sursa: InfoCons

Cele mai Accesate Articole