Constanța. Despăgubiri de peste 2 milioane de lei, acordate în cazul incendiului la blocul din Km 4-5


Companiile de asigurări au achitat despăgubiri în valoare de peste 2,1 milioane de lei în urma incendiului care a afectat, în urmă cu un an, un bloc de pe pe strada prelungirea Nicolae Grindeanu din Constanța.
Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România anunță că un incendiu puternic a afectat acum un an 94 de apartamente dintr-un bloc din Constanța.
Ca urmare a acestuia, 250 de oameni au fost evacuați din locuințe.
În acest context, companiile de asigurări Membre UNSAR au achitat, în urma incidentului, despăgubiri în valoare de peste 2,1 milioane de lei în baza polițelor de asigurare facultativă pentru locuințe. Suma ar putea suferi modificări ca urmare a faptului că unii proprietari nu au finalizat încă lucrările de reparație.
De altfel, incendiul este principalul pericol identificat de români pentru locuințele lor: 55% se tem că ar putea fi afectați de un astfel de risc, potrivit celei mai recente cercetări sociologice realizate la solicitarea UNSAR.
Cu toate acestea, doar 20% din cele 9,6 milioane de locuințe din România sunt protejate de o poliță obligatorie PAD împotriva catastrofelor naturale. Dintre acestea, 17% sunt asigurate și printr-o poliță facultativă, care poate acoperi inclusiv riscul de incendiu.
Sursa: UNSAR

Cele mai Accesate Articole