Constanța va avea spital de Oncologie și Cardiologie

Constanța ar putea avea un spital de Oncologie și Cardiologie. Proiectul este eligibil pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Vergil Chițac, pe pagina sa de Facebook.
Din nou, vești excelente pentru Constanța. Noul Spital de Oncologie și Cardiologie, pe care îl vom construi de la zero pe bulevardul Aurel Vlaicu (teren de 19.660 mp, zona intersecției dintre Aurel Vlaicu și Tomis), este eligibil pentru finanțare prin PNRR. Urmează evaluarea tehnică și ierarhizarea. Valoarea proiectului este de aprox. 103 milioane de euro, dintre care aprox. 98 de milioane reprezintă finanțarea nerambursabilă, a scris Vergil Chițac pe pagina sa de Facebook
Instituția de sănătate va funcționa într-o clădire cu demisol, parter și trei etaje și va avea cȃte două funcționalități pentru specializările oncologie și cardiologie, ambulatoriu cu paturi de zi şi spitalizare continuă, inclusiv ATI.





Spitalul va funcționa într-o clădire cu demisol, parter și trei etaje, după următorul plan:
– DEMISOL: farmacie, laborator de analize;
– PARTER: Camera de Gardă, mamografie, RMN, CT, X-RAY (4 paturi);
– ETAJ 1: spitalizare de zi (36 de paturi), cabinete consultații, recoltare probe;
– ETAJ 2: bloc operator (două săli de operație), secție ATI (două saloane cu 10 paturi);
– ETAJ 3: spitalizare continuă (27 de saloane a câte 2 paturi, cu grup sanitar propriu).

Totul va fi nou și construit la cele mai înalte standarde de calitate. Odată cu implementarea și finalizarea acestui proiect, îmi doresc să scăpăm de trista butadă conform căreia „cel mai bun doctor este trenul spre București”. Un final de an așa cum vi-l doriți!, a mai declarat edilul.
 
Foto: Facebook/Vergil Chițac
 
 
 
Articolul Constanța va avea spital de Oncologie și Cardiologie apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole