Proteste la Șantierul Naval Damen din Mangalia

Cresc tensiunile la Șantierul Naval Damen din Mangalia, unde, în ultimele zile, au avut loc proteste spontane consecutive. Astăzi a avut loc un nou miting, iar oamenii acuză angajatorul de lipsa dialogului și că refuză majorarea salarială corelată cu rata inflației. De cealaltă parte, Administrația invocă rezultatele financiare negative și numărul scăzut de comenzi.

 
Cei 1.500 de salariați ai Șantierului Naval Damen, din Mangalia, se adună aproape zilnic, în pauza de prânz, în fața birourilor conducerii și cer, așa cum li s-a promis, prin vechiul contract colectiv de muncă, o creștere salarială cu cel puțin rata inflației. Ultima propunere a Sindicatului Liber „Navalistul” a fost o majorare de 265 lei, începând cu 1 ianuarie 2023, dar patronatul nu a fost de acord. A oferit doar 100 de lei în plus.
ambianta Să vă fie rușine pentru astfel de acțiuni! Rușine! Rușine! Rușine să vă fie!
Refuzul Administrației ar fi motivat de rezultatele financiare negative și numărul scăzut al comenzilor, dar, potrivit sindicatului, a acordat pe ascuns bonusuri, în valoare de 2.300 lei net, doar unui anumit număr de salariați.
Într-o adresă trimisă către sindicatul „Navalistul”, Ministerul Economiei precizează că nu are competența legală pentru a impune Șantierului Damen Mangalia nivelul de salarizare al personalului.
Astăzi este a treia zi de protest iar muncitorii spun că vor continua.
 
 
Redactor: Cristina Niță
Articolul Proteste la Șantierul Naval Damen din Mangalia apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole