Continuă protestele la Șantierul Naval Mangalia

Este a șasea zi de protest în fața șantierului Damen din Mangalia. Zeci de muncitori ai Șantierului Naval au protestat față de salariile mici. Oamenii se plâng că nu le mai ajung banii de la o lună la alta și vor o mărire corelată cu rata inflației. Săptămâna viitoare, conducerea companiei olandeze se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor din cadrul șantierului, la Bruxelles, pentru discuții mai amănunțite.

 
Angajații Șantierului Naval Damen Mangalia protestează de șase zile. Muncitorii sunt nemulțumiți de faptul că angajatorul refuză să acorde o creștere salarială corelată cu inflația. Liderul de sindicat Laurențiu Gobeajă precizează că propunerea conducerii este o creștere de 100 de lei brut acordată la salariul de bază. Conducerea Damen a reacționat în urma protestelor de la Șantierul Naval Mangalia și a anunțat că va relua discuțiile cu angajații în data de 13 ianuarie.
Săptămâna trecută și astăzi, o parte dintre salariați s-au adunat pentru a protesta, în apropierea pavilionului administrativ. Protestul a avut loc ca urmare a nemulțumirilor acestora cu privire la cuantumul majorării salariale aplicabile începând cu ianuarie 2023, ajutorul de iarnă aplicabil pentru perioada decembrie 2022 – martie 2023 și primele de performanță plătite în decembrie 2022. Administrația și echipa de conducere înțeleg pe deplin greutățile cu care se confruntă salariații în această perioadă și au ales să acorde beneficiile de mai sus, fără acordul Sindicatului, urmând să continue discuțiile cu aceștia, începând cu data de 13.01.2023. Este o perioadă dificilă atât pentru angajați, cât și pentru șantierul naval, care trebuie să fie competitiv într-un mediu economic global foarte dificil și într-o industrie europeană a construcțiilor navale aflată în dificultate. Haideți să dăm dovadă de unitate și să ne respectăm reciproc, astfel încât să putem depăși această perioadă dificilă.
Protestele se desfășoară în pauza de masă, pentru a nu perturba activitatea.
 
 
 
Redactor: Cristina Niță
 
Articolul Continuă protestele la Șantierul Naval Mangalia apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole