Plajele de pe litoral, invadate de gunoaie

Imagini dezolante pe plajele pe litoral. Furtuna din ultimele zile a adus la țărm sute de deșeuri de toate tipurile, aruncate în timpul verii de turiștii veniți în vacanță. Specialiștii avertizează că fenomenul ia amploare, și de la an la an, cantitățile de deșeuri strânse de voluntari de pe plajă sunt din ce în ce mai mari.

 
Printre deșeurile aduse de mare la țărm predomina plasticul. Pet uri, pahare de cafea, tacâmuri din plastic, pungi, toate se regăsesc aruncate la întâmplare pe plaje.
Organizațiile de mediu colectează periodic deșeurile iar de la an la an statisticile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Un studiu european arată că Marea Neagră conține, după Marea Mediterană, cele mai multe deșeuri marine din Uniunea Europeană, iar 85% din gunoaie sunt din plastic.
Impactul asupra mediului este unul extrem de nociv. Și în final tot oamenii au de suferit cel mai mult precum și mediul acvatic.
În urma monitorizărilor făcute de voluntarii de mediu, anul trecut Plaja din Constanța s-a dovedit a fi cea mai murdară cu aproape 2.000 de deșeuri colectate, urmată de plajele din Saturn și Corbu.
 
 
 
Redactor: Cristina Niță
Articolul Plajele de pe litoral, invadate de gunoaie apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole