Scrisoare deschisă a sindicaliștilor de la Șantierul Naval Mangalia

Sindicaliștii de la Șantierul Naval Mangalia care protestează de la începutul anului au transmis o scrisoare deschisă Ministrului Economiei. Aceștia reclamă tensiunile mari pe care le au angajații cu noua conducere pe care o acuză că pregătește falimentul societății.

Cresc tensiunile la Mangalia. Sindicaliștii de la Șantierul Naval Damen acuză conducerea olandeză că nu au fost majorate salariile, nu a fost crescut numărul angajaților la 3.000 așa cum a promis, alături de falimentarea societății printr-o „politică de personal distructivă”. Oamenii spun că sunt îndemnați să demisioneze și sunt recrutați pentru o altă societate la care statul român nu deține acțiuni.

[…] Reiterăm faptul că dvs. domnule Florin Marian Spătaru în calitate de Ministru al Economiei aveți responsabilitatea instituțională, doctrinară și în același timp morală să protejați interesul statului român și pe cel al salariaților români și să stopați intenția manifestată de compania olandeză Damen de a menține societatea DSMa pe panta descendentă de asasinare economică și externalizare a tot ceea ce ar putea reprezenta activități profitabile, astfel cum s-a întâmplat și în trecut. În acest sens, vă solicitam să întreprindeți orice acțiuni sunt necesare, legale și potrivit competențelor dvs. astfel încât această situație să înceteze cât mai curând cu putință, astfel cum v-am solicitat și la întâlnirile noastre de la sediul Ministerului, prin sesizările pe care vi le-am adresat cât si prin mesajele transmise de salariați in timpul acestor proteste zilnice.
Angajații protestează de la începutul anului după refuzul conducerii de a acorda o creștere salarială corelată cu rata inflației. În acest sens, conducerea DAMEN susține că va avea o discuție cu protestatarii în data de 13 ianuarie. Șantierul Naval Mangalia are puțin peste 1500 de salariaţi, iar nivelul mediu al salariului în această societate este de 5100 de lei.
 
 
Redactor: Cristina Niță
Articolul Scrisoare deschisă a sindicaliștilor de la Șantierul Naval Mangalia apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole