Constanța va avea spital de cardiologie și oncologie

Constanța va avea un spital de cardiologie și oncologie. Unitatea medicală va avea, printre altele, ambulatoriu cu paturi de zi, bloc operator, cabinet de consultații, camera de gară, laborator de analiza și spitalizare continuă, inclusiv ATI. Numărul total de paturi va fi de 104. Investiția presupune construirea unui nou spital cu demisol, parter și trei etaje pe 12 mii de metri pătrați.

 
Spitalul va fi dotat cu aparatură de înaltă performanță asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene. Va beneficia de cele mai noi și înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă și cea echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare și sustenabilitate inexistent în regiune. Unitatea medicală va avea un ambulatoriu cu 40 de paturi de zi, dar şi spitalizare continuă cu Terapie Intensivă – 60 de paturi.
Noul spital de Oncologie și Cardiologie are o valoare de aproximativ 103 milioane de euro, dintre care aproape 98 de milioane reprezintă finanțarea nerambursabilă și va fi construit prin PNRR. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.
 
 
Redactor: Cristina Niță
Articolul Constanța va avea spital de cardiologie și oncologie apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole