Atenție! Fraudă online în numele companiei Netflix


Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează asupra unei înșelătorii în numele Netflix.

Ai primit un e-mail, sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care ești notificat că trebuie să-ți ‘actualizezi informațiile de client’? Ai grijă! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare.

” Textul în limba română este unul corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută.
Verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acțiune potențial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale
 Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute și scanează-le cu o soluție de securitate
 Atunci când activezi online, asigură-te că ești pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecționarea către pagini de autentificare din link-uri primite online.

 Nu uita că te poți antrena să identifici la timp identifica tenativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro. Siguranta Online este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată”, precizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Cele mai Accesate Articole