Video. Un cetățean bulgar intenționa să introducă ilegal în România aproximativ 5.000 de pachete de țigări


Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, ascunse în compartimentul marfă, mai multe pachete de țigări, pe care șoferul, un cetățean bulgar, intenționa să le introducă în țară fără documente legale.
În data de 17.01.2023, în jurul orei 19.30, la PTF Giurgiu-Rutier, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară,  un cetățean bulgar, în vârstă de 25 de ani, care conducea  o autoutilitară, înmatriculată în Bulgaria.
La control, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autoutilitarei, în cutii, cantitatea totală de 4.940 de pachete cu țigarete de diferite mărci, care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc.
Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Întreaga cantitate de țigări, estimată la o valoare de 118.560 lei, a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.
În prezent, față de cetățeanul bulgar, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de  deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000,  conform art. 452 din  Legea 227/2015, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.
https://www.politiadefrontiera.ro/files/video/tigari_giurgiu_18-01-2023.mp4
Sursa: Politia de Frontiera

Cele mai Accesate Articole