Video. Fete racolate prin metoda ,,Loverboy”, drogate și obligate să se prostitueze


Doi bărbați din Tucea, fraţi, au fost arestați preventiv, fiind acuzați de  săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi trafic de droguri.
La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalițății Organizate Tulcea, împreună cu procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele a doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și trafic de droguri.
Din cercetări a reieșit că doi bărbați, din județul Tulcea, folosindu-se de metoda ,,loverboy”, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către două tinere.
În fapt, în cursul lunii mai 2021, unul dintre bărbați ar fi recrutat, în vederea exploatării sexuale, prin inducerea în eroare și profitând de starea de vulnerabilitate a persoanei vătămate, o minoră.
Totodată, ar fi înlesnit practicarea prostituției de către aceasta, prin postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii clienților, închirierea camerelor de hotel și transportul la locuințele clienților, iar sumele de bani obținute ar fi fost însușite de către acesta.
Cu privire la cel de-al doilea bărbat, s-a stabilit faptul că, în perioada octombrie 2021 – octombrie 2022, prin aceeași metodă, ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o tânără, iar sumele de bani obținute ar fi fost însușite de către acesta.
De asemenea, pentru a determina o stare de dependență și a facilita exploatarea sexuală a tinerei, i-ar fi oferit în mod repetat droguri de risc (cannabis).
În urma probatoriului administrat, la data de 31 ianuarie a.c., procurorul de caz din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de cele două persoane, iar, în cursul zilei de 1 februarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus, față de acestea, luarea măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile.

Sursa: Poliția Romana

Cele mai Accesate Articole