Val de aer polar. Meteorologii anunță ger și ninsori în toată țara


Administraţia Naţională de Meteorologie  a emis o informare meteo de ninsori moderate şi intensificări ale vântului pentru cea mai mare parte a ţării.
În intervalul 3 februarie, ora 10:00 – 5 februarie, ora 18:00, aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane.
Prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20-30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a ţării.
Vântul va prezenta local şi temporar intensificări, cu viteze în medie de 50-60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65-75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.
De duminică (5 februarie), vremea va intra într-un proces de răcire şi va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.
De asemenea, în perioada 3 februarie, ora 20:00 – 5 februarie, ora 18:00, va fi cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte .
Temporar va ninge şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50-70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 de metri vântul va depăşi 80-90 km/h, astfel încât va fi viscol şi vizibilitate scăzută.
În vestul Carpaţilor Meridionali se vor acumula peste 30-40 l/mp şi se va depune strat consistent de zăpadă.
În Dobrogea,  în intervalul 04 februarie, ora 04 – 05 februarie, ora 18, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare.
Prin acumulare, cantitățile de apă vor fi în general de 15 – 20 l/mp. Local se va depune strat nou de zăpadă.
Din noaptea de sâmbătă spre duminică (04/05 februarie) vântul se va intensifica, cu viteze la rafală în general de 50…60 km/h, iar pe litoral de peste 70 km/h.
Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.
Atenție! De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire.
Susa: ANM

Cele mai Accesate Articole