Înscrieri pentru admiterea la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Ce trebuie să faci



Anul acesta nu se mai susține examen scris pentru admiterea la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.
Media de admitere va fi calculată pe baza rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat.

Ierarhizarea candidaților se va face strict în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și a opțiunilor acestora exprimate în cererea de înscriere.
Detalii generale privind organizarea și desfășurarea admiterii în școlile de maiștri militari și subofițeri în anul de învățământ 2023-2024 pot fi accesate aici https://bit.ly/3KjD3FP

Pentru informații detaliate și consiliere te poți adresa personalului recrutor de la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare din județul/sectorul în care domiciliezi. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php sau scrie-ne un mesaj privat și îți răspundem în timp real.

Detalii sunt oferite si pe pagina de Facebook a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale:


CE AM DE FĂCUT DACĂ VREAU SĂ MĂ ÎNSCRIU?
Răspuns: Fie mergi la Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal, Județean sau de Sector de care aparții cu domiciliul, fie, mai simplu, intri pe http://recrutaremapn.ro îți creezi un cont și urmezi pașii pe care ți-i indică aplicația, încarci electronic documentele și îți generezi, tot electronic, electronic dosarul de candidat, simplu, lejer, din confortul casei tale sau chiar de pe telefonul mobil.

EXISTĂ LIMITĂ DE VÂRSTĂ PENTRU MAIȘTRI MILITARI?
Răspuns: Da. Limita de vârstă este 28 de ani, împliniți anul acesta.
CA SĂ MĂ ÎNSCRIU, AM NEVOIE DE DIPLOMA DE BAC?
Răspuns: Da, pentru înscrierea în învățământul militar postliceal de marină ai nevoie fie de diploma de bacalaureat, dacă ai obținut-o deja, iar dacă ești elev în clasa a XII-a, ai nevoie de o adeverință eliberată de la secretariatul liceului, care să ateste faptul că ești înscris pentru a susține examenul de bacalaureat anul acesta.
CARE ESTE TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNSCRIERE?
Răspuns: Termenul limită pentru înscrieri este 02 iunie 2023.
SE MAI DĂ EXAMEN LA MATE ȘI LA FIZICĂ?
Răspuns: Nu. Anul acesta a fost eliminată proba examenului scris, astfel că repartiția pe locurile scoase la concurs de face în funcție de media de la examenul de bacalaureat, în limita locurilor disponibile (129 de locuri pentru MApN, la care se adaugă 13 locuri rezervate absolvenților de colegii militare și 28 de locuri pentru structurile MAI)
DACĂ NU SE MAI DĂ EXAMEN, PROBELE FIZICE SE MAI SUSȚIN?
Răspuns: Da! Probele de selecție rămân în vigoare. Acestea constau: examinare psihologică și interviu aptitudinal, urmate de probele de evaluare a capacității motrice, respectiv parcurgerea unui traseu aplicativ cu 10 elemente (timp limită: 1 minut și 45 de secunde) și alergare de rezistență pe o distanță de 2.000 de metri (timp limită: 9 minute și 45 de secunde). Probele de selecție se susțin la Centrele Zonale de Selecție și Orientare din Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Constanța. Atenție! Probele sunt eliminatorii!
FETELE TREBUIE SĂ EXECUTE ȘI FLOTĂRI LA TRASEUL APLICATIV?
Răspuns: Da. Și fetele și băieții au de executat corect câte 14 flotări în cadrul traseului aplicativ.
DACĂ SUNT DIN CONSTANȚA, TREBUIE NEAPĂRAT SĂ FIU CAZAT LA ȘCOALĂ PE DURATA STUDIILOR?
Răspuns: Da. Încazarmarea elevilor militari nu este opțională.
CE FAC DUPĂ ABSOLVIRE?
Răspuns: Odată cu absolvirea, elevii militari sunt înaintați la gradul de maistru militar clasa a V-a și primesc, în funcție de specialitate, medii și opțiuni, repartiție pe o funcție într-una dintre unitățile Forțelor Navale Române din Constanța, Mangalia, Tulcea sau Brăila. Asigurarea unui loc de muncă la absolvire, este una dintre principalele avantaje pe care le oferă învățământul militar.
EXISTĂ ȘI POSIBILITATEA SĂ LUCREZ LA USCAT DUPĂ ABSOLVIRE?
Răspuns: Da. Forțele Navale Române dispun și de unități de uscat, care, de asemenea, au nevoie de personal specializat pentru a încadra diverse funcții.

Dacă mai ai și alte întrebări, nu ezita să ni le adresezi! Suntem aici pentru a te informa corect și prompt!


Sursa: Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

Cele mai Accesate Articole