Farul Constanța își continuă drumul către titlu


Farul Constanța – liderul Superligii în sezonul regulat – a făcut un nou pas către titlu. Gruparea antrenată de Gheorghe Hagi a întâlnit-o pe Sepsi Sf. Gheorghe în prima etapă a play-off-ului. Duelul dintre cele două formații a avut loc astăzi 19 martie 2022, de la ora 16:30. Acestia au reusit sa se impuna cu scorul de 2-1, iar golurile victoriei au fost inscrise de catre Grameni in minutul 28, respectiv Mazilu in minutul 46. Pentru oaspeti a reusit sa reduca din diferenta atacantul Alexandru Tudorie cu un gol marcat in minutul 59 al meciului.
Meciul a fost analizat de către site-ul de specialitate GnT Tips , iar recomandarea ca ambele echipe să marcheze a fost câștigătoare. Farul Constanța a fost favorita caselor de pariuri, având o cotă de 1.95 la victorie. Remiza a fost cotată cu 3.25, în timp ce un eventual succes al celor de la Sepsi primise o cotă de 4.55.
 
O victorie muncită. Două echipe foarte bune, care au jucat fotbal. Cred că am câștigat pe merit, suntem fericiți. Sepsi a jucat bine, a avut ocazii, dar și noi am avut ocaziile noastre.
Contează punctele acum, este un start bun. Nu pot să fiu supărat, eu am făcut ce trebuie să facă un antrenor, de asta mă agit, dar nu pot să fiu supărat.
Dina (n.r. Grameni) e un mijlocaș care are un echilibru, o balanță foarte bine între ofensiv și defensiv. Pare că e lent, dar nu e, e iute la minte. E tânăr, are 20 de ani, poate ajunge mai bun, mă bucur pentru el. Mazilu e un atacant foarte bun.
Nimeni nu spera să fim aici, de asta publicul se bucură de ce am realizat. Jucătorii merită felicitați.
Ducem lupta 100%, am echipă talentată, foarte talentată, și cu experiență, și cu jucători tineri. Dacă e nevoie să ne batem, ne batem, în sensul de fotbal agresiv. Am un lot bun, echilibrat, diferența o vor face cei tineri, întotdeauna, a spus Gică Hagi.
 
  Gheorghe Hagi la meciul 300 ca manager in Superliga
 
Gheorghe Hagi, lider înainte de pauza competițională
Farul Constanța a început play-off-ul pe prima poziție și va continua în aceeași notă, cel puțin până ce se încheie pauza competițională. Constănțenii au ajuns la 35 de puncte acumulate, după ce au învins-o pe Sepsi Sf. Gheorghe cu scorul de 2-1.Duelul arbitrat de experimentatul Istvan Kovacs a început perfect pentru gazde, care au reușit să deschidă scorul în minutul 28 – prin Grameni. Reușita a venit la 10 minute distanță de ocazia imensă a lui Aganovic, cel care a lovit bara porții apărate de Aioani.
Imediat după pauză, tânărul Mazilu a reușit să dea lovitura. Acesta a fost găsit perfect în careu de Tudor Băluță și l-a învins cu ușurință pe Niczuly. Alb-roșii nu au avut altă alternativă în afara ofensivei, fapt pentru care s-au avântat în atac. Tudorie a redus din diferență în minutul 59, atunci când a primit o pasă de la Ștefănescu. Fostul atacant al celor de la FCSB putea da lovitura în minutul 85, însă șutul său din afara careului a fost reținut de portarul constănțenilor.Farul are doar două înfrângeri în 2023.
Pentru trupa lui Gheorghe Hagi aceasta a fost a 7-a victorie în anul 2023, iar adversarele nu au fost deloc ușoare. Farul Constanța a trecut în acest an de FCSB, Universitatea Craiova, Petrolul Ploiesti, UTA Arad, Rapid București și Sepsi Sf. Gheorghe – în 2 rânduri.
Echipa a făcut însă și doi pași greșiți. Pe 23 ianuarie, alb-albaștrii pierdeau acasa cu CFR Cluj (scor 0-3), iar pe 3 martie erau învinși pe Cluj Arena, 2-0 de către Universitatea. Atunci însă, condițiile gazonului au fost dezastruoase.
Ambele înfrângeri au venit în sezonul regulat al Superligii, însă ele pot fi uitate în play-off. Farul Constanța a profitat de pasul greșit făcut de FCSB în partida cu Universitatea Craiova, încheiată la egalitate (scor 1-1).
                                                                                                                                                                                                                                                                                           Articol redactat de catre Gabriel-Danut Alexe
Articolul Farul Constanța își continuă drumul către titlu apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole