Accident naval grav pe Dunăre, la Mila 35, soldat cu victime

Pompierii tulceni au intervenit, joi seară, pentru salvarea a 14 persoane din Republica Moldova implicate într-un accident naval pe Dunăre, după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit în zona Milei 23, şase dintre victime fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.

UPDATE: Ministrul Sănătăţii din Republica Moldova, Ruxanda Glavan, a declarat pe Facebook: „Şase persoane au fost spitalizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea, un pacient fiind în stare gravă, doi pacienţi în stare gravă-stabilă, iar restul se află în afara oricărui pericol. Pacientul grav va fi transferat la Bucureşti.”
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea, incidentul s-a petrecut joi seară, pompierii fiind solicitaţi să intervină în municipiul Tulcea, în zona de trecere bac, în sprijinul a 14 persoane aflate într-o şalupă de tip water-taxi.
Acestea fuseseră preluate din două ambarcaţiuni care au fost implicate într-un accident naval pe Dunăre, la Mila 35.
Imediat de la primirea apelului, la faţa locului s-au deplasat echipajele de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială cu apă si spumă, una de descarcerare şi două echipaje SMURD.
De asemenea, la această acţiune au fost solicitate să vină în sprijinul ISU Tulcea şi Serviciul de Ambulanţă Tulcea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea şi Căpitănia Municipiului Tulcea.
Ajunse la locul accidentului, echipele de intervenţie ale ISU Tulcea împreună cu forţele de sprijin au început misiunea de salvare şi de preluare a persoanelor care au fost implicate în accidentul naval, astfel că şase dintre victime au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, iar celelalte opt persoane au fost monitorizate medical dar au refuzat transportul către spital.
Cauzele si împrejurările în care s-a produs accidentul naval sunt în curs de cercetare de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea.
Sursa: gandul.info

Cele mai Accesate Articole