Mai multe zone din Constanţa şi 4 localităţi, fără apă

De ieri seară, mai multe zone din municipiul Constanţa şi 4 localităţi din judeţ au rămas fără apă. RAJA anunţă că se lucrează intens în toate punctele de lucru. Furnizarea apei se va relua de mâine, ora 16.00

De azidimineaţă se lucrează în ritm susținut în toate cele 8 puncte de lucru deschise. Atât specialiștii constructorului cât și cei ai RAJA S.A. au lucrat non stop pentru respectarea graficului de execuție.Lucrările de modernizare de la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța decurg conform planului. Aici, se realizează cuplarea noii conducte de aducțiune la grupul de pompare și montarea vanelor de legătură, anunţă RAJA. Totodată, echipele de intervenție depun toate eforturile pentru montarea noilor dispozitive de măsurare și reglare a presiunii, dar și a vanelor de legătură pentru sectorizarea sistemului, armăturilor și instalațiilor de aerisire de la nivelul conductelor, necesare pentru evitarea producerii unor avarii. În vederea executării acestora au fost deschise 7 puncte de lucru la care acționează 12 echipe de intervenție, dotate cu toate utilajele necesare.
Cele mai importante puncte de lucru sunt: b-dul IC Brătianu intersecție cu str. Pasajului, b-dul Aurel Vlaicu intersecție cu str. Vârful cu Dor, zona Sere – str. Vârful cu Dor și Stația de Tratare și Pompare Palas.
Amintim consumatorilor că din momentul finalizării tuturor lucrărilor, având în vedere lungimea instalațiilor și a diametrului/debitului acestora, timpul necesar pentru încărcarea cu apă a rețelei de distribuție poate varia între 9 și 12 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.
Vă reamintim că în perioada 25 aprilie 2023, ora 22.00 – 27 aprilie 2023, ora 16.00, mai multe zone din municipiul Constanţa şi 4 localităţi din judeţ au rămas fără apă. Pe timpul desfășurării lucrărilor s-a sistat furnizarea apei în următoarele zone:
 

Cartierul Palas și Zona industrială Oierie Palas;
Cartierele Brătianu și Medeea;
Zona Industrială;
Cartierele CET, Viile Noi și Sere;
Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;
Zonele industriale CET, Caraiman și Oil Terminal;
Zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);
Cartierul Faleză Sud;
Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Balada, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori;
Zonele Baba Novac și Halta Traian;
Zona Comercială Vest;
Localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea și Eforie Nord.
 
Articolul Mai multe zone din Constanţa şi 4 localităţi, fără apă apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole