Parastasul Piraților Nepomeniți, cea mai veselă comemorare

Dacă în general, comemorările sunt triste, în Sulina un astfel de eveniment a fost prilej de voie bună. „Parastasul Piraților Nepomeniți” atrage sute de turiști în fiecare an. Evenimentul a avut loc în Cimitirul Maritim Internațional, pentru că acolo se află singurul mormânt din Europa al unui pirat recunoscut.
https://youtu.be/qmzTb31gzFM
Parastasul piraților nepomeniți a fost un adevărat festival, plin de culoare și veselie. În cimitirul unde, pe lângă prințese, marinari și funcționari europeni, e îngropat și singurul pirat recunoscut din Europa, turiștii au venit îmbrăcați de poveste.
Aici, pe piatra funerară a lui Ghiorghios Kontoguris, născut în Kefalonia, e simbolul care îi arată „profesia”, respectiv craniul cu două oase încrucișate. Piratul comemorat în weekend a murit în martie 1871. Însăși moartea lui e învăluită în mister. Unii spun că a fost spânzurat pentru acte de piraterie, alții că ar fi fost împușcat în timp ce prăda o corabie.
Iar după slujba de comemorare a venit ospățul. Sute de turiști au fost serviți cu fasole cu ciolan și borș de pește din Delta Dunării. „Parastasul piraților nepomeniți” deschide, în fiecare an, sezonul evenimentelor în Delta Dunării.
Ambianta
 
 
Redactor: Cristina NIță
Articolul Parastasul Piraților Nepomeniți, cea mai veselă comemorare apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole