Mină marină în derivă pe Marea Neagră

Alertă pe Marea Neagră. O mină marină provenită din zona de conflict ucraineană a fost văzută la 7 mile est de Sulina. Polițiștii de Frontieră ai Gărzii de Coastă, Autoritatea Navală Română și MApN s-au mobilizat pentru înlăturarea pericolului și au ținut legătura cu autoritățile ucrainene. Mina a fost purtată, însă, de valuri, înapoi în apele teritoriale ale Ucrainei, unde a fost detonata.

 
O navă comercială a anunțat, luni, in jurul orei 14.00, Căpitănia Sulina, prezența unei mine marine care plutea in derivă la 7 mile travers de port. Au fost mobilizate Garda de Coastă, Autoritatea Navală Română și Forțele Navale Române. Forțele navale au pregătit o navă militară și scafandri specializați în distrugerea dispozitivelor explozive subacvatice.
S-a observat însă că direcția de derivă a minei era spre nord vest. Împinsă de curenții marini de suprafață, mina marină a ieșit din apele teritoriale românești. Pericolul a trecut după opt or, când mina a fost împinsă de valuri în apele ucrainene.
Misiunea de intervenție a Forțelor navale a fost suspendată. Forțele Navale Române recomandă tuturor navelor să navigheze cu prudență iar dacă descoperă un obiect plutitor, de culoare neagră și cu formă sferică, în derivă, să anunțe imediat autoritățile române, prin canalele de alertă.
 
 
Redactor: Cristina Niță
Articolul Mină marină în derivă pe Marea Neagră apare prima dată în Stiri Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole