Campania “SOS! Vesta de salvare salvează vieți”, până pe 15 septembrie

Autoritatea Navală Română desfășoară campania de informare și conștientizare “Sos! Vesta de salvare salvează vieți”.
În zonele de agrement nautic din întreaga țară, au loc activități de control și întâlniri cu proprietarii de ambarcațiuni de agrement și pasagerii acestora, explicându-le pericolele la care se expun dacă nu poartă vesta de salvare.
În această perioadă, sunt distribuite pliante care explică rolul fundamental al vestei de salvare, iar pe pagina de Facebook a Autorității Navale Române  sunt postate materiale despre siguranța în practicarea sporturilor pe apă sau în timpul plimbărilor pe apă.
Conform datelor centralizate din Registrul Matricol al Ambarcațiunilor de Agrement și Registrul de Evidență al Ambarcațiunilor de Agrement, în prezent sunt înmatriculate și înscrise în evidență un total de 12.611 ambarcațiuni de agrement.


Colegii noștri de la Căpităniile Zonale din întreaga țară au stat zi de zi de vorbă cu proprietarii și conducătorii de ambarcațiuni de agrement, dar și cu pasagerii și le-au explicat importanța vitală a purtării vestei de salvare.
Și pentru a vă arăta o data în plus, prin exemple concrete, cum acest simplu obiect vă salvează viața vă reamintim de accidentul petrecut în data de 6 august în stațiunea Costinești, când o ambarcațiunie cu 5 pasageri la bord, 4 adulți și 1 copil, s-a răsturnat.
Din fericire toți purtau vesta de salvare fapt ce i-a ajutat să rămână la suprafața apei până la sosirea salvatorilor care i-au adus la mal. Ne întrebam ce s-ar fi întâmplat însă dacă nu ar fi purtat vestele, mai ales că în acest eveniment a fost implicat și un copil?




Și în cazul accidentului ce a avut loc weekend-ul trecut în zona plajei Belona din Eforie Nord, când un cuplu care se afla pe o saltea gonflabilă trasă de un skijet a fost lovit de un alt skijet, absența vestei de salvare ar fi putut însemna lipsa oricărei speranțe de viață pentru cei răniți”, a transmis ANR.


Campania “SOS! Vesta de salvare salvează vieți” continuă până pe 15 septembrie, dar obligația purtării acesteia rămâne o prioritate pe tot parcursul anului. Toți cei care sesizează nereguli în ceea ce privește purtarea vestei de salvare sunt rugați să contacteze căpitănia de port din zona în care se află.

Cele mai Accesate Articole