Vreme caldă, dar și intensificări ale vântului. Cod portocaliu și Cod galben, în județul Constanța

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai  avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de vânt şi vijelii, care vor afecta,  treptat, întreaga ţară.
De astăzi, de la ora 20:00, până mâine dimineață, la ora 8:00, va fi în vigoare un  Cod galben potrivit căruia vântul se va intensifica treptat în Banat, Crişana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei şi în Maramureş, cu viteze de 55…65 km/h şi pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopţii va avea aspect de vijelie.
În Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăşi 100…110 km/h.
Un alt COD galben va fi valabil mâine, între orele 08-00-22.00.
Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h.
Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.
În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.
Totodată, mai multe zone  vor fi sub Cos portocaliu, între orele08.00-18.00.
Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.
Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.
Sursa: ANM
 
 
 

Cele mai Accesate Articole