Președintele Kazahstanului a felicitat și premiat reprezentanții mass-media

La Akorda a avut loc un eveniment solemn cu ocazia Zilei lucrătorilor din mass-media, care este sărbătorită la 28 iunie. La acesta au participat reprezentanți ai mass-media republicane, ai canalelor de televiziune regionale, ai ziarelor și revistelor, precum și ai resurselor de informare, informează serviciul de presă al președintelui Republicii Kazahstan.
Kasym-Jomart Tokayev a felicitat reprezentanții mass-media pentru sărbătoarea lor profesională și a remarcat prestigiul jurnalismului.
„Atât statul, cât și jurnaliștii servesc poporul și influențează viața țării. Acum, ca și înainte, interesele naționale sunt reflectate în presa națională. Avem un obiectiv comun – să construim un Kazahstan corect, o țară cu oportunități egale pentru toți. Îmi exprim recunoștința sinceră față de profesioniștii din mass-media pentru munca lor grea”, a declarat șeful statului kazah.
Președintele s-a oprit asupra reformelor socio-politice și economice care se desfășoară în țară și, de asemenea, a atras atenția asupra faptului că jurnaliștii aduc o contribuție semnificativă la explicarea cuprinzătoare a inițiativelor importante.
Kasym-Jomart Tokayev a reamintit că, la cea de-a treia reuniune a Kurultai naționale de la Atyrau, a numit cinci pericole sociale care amenință viitorul întregii societăți: dependența de droguri, dependența, violența domestică, vandalismul și deșeurile. El a vorbit despre activitatea legislativă și ideologică desfășurată de stat.
„Schimbările legislative, deciziile privind personalul, reformele politice și economice nu sunt suficiente pentru modernizarea profundă a țării. În calitate de națiune progresistă, trebuie să lucrăm minuțios în fiecare zi pentru a reînnoi sistemul de valori sociale și individuale”, consideră Tokayev.
Președintele a reamintit importanța desfășurării campaniei “Taza Kazahstan”, formarea conștiinței ecologice în societate, precum și sprijinirea inițiativelor care vizează promovarea valorilor naționale. Kasym-Jomart Tokayev a făcut apel la jurnaliști să acopere pe scară largă inițiativele importante și și-a exprimat poziția cu privire la chestiuni precum diversificarea economiei, creșterea atractivității investiționale a țării, cursul politicii externe a Kazahstanului și construcția de centrale nucleare.
Șeful statului a atras atenția asupra faptului că, datorită reformelor sistemice realizate în țară, nivelul de cultură politică a cetățenilor a crescut considerabil și a apărut un pluralism real și larg de opinii.
„Mulți oameni încă nu își dau seama, dar Kazahstanul trăiește de mult timp într-o nouă realitate politică. Și această nouă realitate, printre altele, este exprimată în libertatea de exprimare, concurența deschisă, dialogul constructiv între autorități și societate și disponibilitatea tuturor resurselor de informare. Putem vorbi cu încredere despre aceasta ca despre un fait accompli al schimbării. În astfel de realități, rolul și responsabilitatea mass-mediei nu fac decât să crească. Sunt convins că mass-media naționale își vor menține întotdeauna obiectivitatea și imparțialitatea, punând interesele țării și ale societății mai presus de orice”, a declarat Kasym-Jomart Tokayev.
Președintele a declarat că eforturile de construire a unui Kazahstan drept nu este o abstracție ideologică goală, ci o adevărată alegere națională.
„Puterea statului stă în oameni, în energia lor creatoare și în patriotismul lor. De aceea, toate reformele noastre pe scară largă sunt axate pe individ, pe dezvoltarea deplină a potențialului său creativ. Reformele noastre nu sunt importante pentru noi per se; reformele noastre nu sunt de dragul cuvintelor roșii, ci de dragul afacerilor.  Scopul lor principal este de a asigura încrederea în viitor și bunăstarea tuturor cetățenilor noștri. Mass-media ocupă un loc special în înrădăcinarea legii și ordinii în societate – unul dintre principiile fundamentale ale reformelor desfășurate în țară”, a declarat Kasym-Jomart Tokayev.
Șeful statului a subliniat faptul că toți reprezentanții proeminenți ai intelectualității kazahe de la începutul secolului al XX-lea au fost strâns legați de presă. Datorită influenței lor, această sferă a dobândit un caracter lămuritor. El a remarcat că este necesar să continuăm cu onoare calea generației mai în vârstă.
În timpul evenimentului, reprezentanții mass-media au primit în mod solemn premii, subvenții și Gratitudinea Președintelui Republicii Kazahstan în domeniul mass-media.
În plus, Kasym-Jomart Tokayev a prezentat premii de stat unui grup de cetățeni care au adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea jurnalismului național.

Cele mai Accesate Articole