Ambasada României la Berlin, mesaj de apreciere pentru echipa națională de fotbal și suporterii români


Foto: FB Echipa naționala de fotbal a României
Ambasada României la Berlin dorește să exprime aprecierea față de modul impresionant în care echipa națională de fotbal s-a prezentat și a reprezentat România la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2024.
”Ne-am bucurat să fim alături de Echipa Națională și de Federația Română de Fotbal în susținerea acestei participări mult așteptate de publicul român din țară și din diaspora, care a adus Tricolorii până în optimile de finală ale competiției și care a reprezentat totodată o excelentă ocazie pentru promovarea țării noastre și a cooperărilor bilaterale în general.

Adresăm pe această cale sincere mulțumiri întregii echipe pentru bucuria și mândria pe care ne-au adus-o și au produs-o asupra zecilor de mii români prezenți la meciuri, în zonele rezervate suporterilor, dar și celor și mai mulți aflați în fața televizoarelor.
Alături de Echipa Națională am fost martorii unei mobilizări exemplare a echipei și a suporterilor, putând aprecia spiritul de dăruire și spectacolul de bucurie și fair-play oferite, pe rând, atât pe stadioanele, cât și pe străzile din München, Köln, Frankfurt și din nou München.
Prezența Echipei Naționale la Campionatul European a fost larg apreciată de media de specialitate și de publicul din Germania, care au remarcat eforturile depuse și performanțele realizate, entuziasmul și satisfacția de a reprezenta frumos România într-o competiție sportivă de mare anvergură și suntem convinși că această participare pune în valoare performanțele realizate în fotbalul și în sportul românesc, îndemnând și inspirând românii să aspire la cât mai mult.
Ne alăturăm cuvintelor de apreciere exprimate de Echipa Națională de Fotbal pentru eforturile autorităților germane implicate și organizarea exemplară, pentru sprijinul din partea orașelor-gazdă ale meciurilor și, în special, pentru primirea de la Würzburg, orașul devenit ”Casa” Echipei Naționale la Euro 2024.

Mulțumim totodată și jandarmilor și polițiștilor germani și români, care au fost alături de Echipa Națională a României în Germania, asigurând protecția fotbaliștilor și a publicului român, în virtutea participării la activități comune în Centrul de Cooperare Polițienească Internațională EURO 2024 de la Neuss”, se arată în mesajul ambasadei.

Cele mai Accesate Articole