Săptămâna francofoniei, la Mangalia

Biblioteca Franceză „Arhur Rimbaud“ a găzduit o nouă ediţie a „Săptămânii francofoniei“, derulată în perioada 18-26 martie. Elevi ai şcolilor din Mangalia au participat, alături de cadrele didactice, la activităţi specifice acestei sărbători: ateliere de pictură şi desen, jocuri, cântece şi multe altele.

Printre participanţi s-a numărat şi decanul de vârstă al cadrelor didactice de la catedra de Limba Franceză, prof. Maria Creţeanu, în vârstă de 82 de ani, care ne-a spus că studiul unei limbi străine este benefic, în special în momentul în care se ia contact cu civilizaţia şi tradiţia respectivă.
Bucuria a fost cu atât mai mare pentru organizatori, cu cât numărul participanţilor a fost unul record.
Cei mici au fost încântaţi de sărbătoarea dedicată limbii franceze. Aceştia au participat la ateliere de creaţie în limba lui Rimbaud, au cântat şi au recitat, dar au şi desenat şi pictat, având drept subiect central „Săptămâna francofoniei“.
Responsabilul Cercului Pedagogic Mangalia şi organizatorul evenimentului, Alina Nicolae, spune că spaţiul ales pentru această sărbătoare a fost unul propice derulării cu succes a activităţii.
Biblioteca „Arthur Rimbaud“ din Mangalia are unul dintre cele mai bogate fonduri de carte din România, la ora actuală numărul volumelor în limba franceză fiind de aproape 30.000.
The post Săptămâna francofoniei, la Mangalia appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole