Mapamond (23.03.2017)

Suedia pregăteşte sute de adăposturi nucleare pentru a proteja populaţia în faţa unui atac din partea Rusiei, în mijlocul temerilor tot mai crescute din statele baltice, informează The Independent. Agenţia suedeză pentru situaţii de urgenţă civile a ordonat o evaluare a 350 de buncăre pentru civili, situate pe insula Gotland din Marea Baltică, unde Suedia are desfăşurate trupe. Adăposturile sunt proiectate să protejeze oamenii împotriva undelor de şoc şi radiaţiilor cauzate de o potenţială detonare nucleară, precum şi în faţa armelor chimice sau biologice.Insula are 350 de adăposturi cu o capacitate de 35.000 de persoane, deşi Gotland are o populaţie de aproape 60.000 de oameni.

O deflagraţie, urmată de un incendiu şi alte explozii, s-a produs la un depozit de muniţii din apropierea oraşului Balakleya din nord-estul Ucrainei, informează agenţia de ştiri TASS, citând presa ucraineană. Autorităţile au luat decizia de a evacua peste 20.000 de persoane din oraş şi satele din jur in timp ce oficialii sunt de parere că incidentul a fost cauzat de un act de sabotaj, relatează BBC News online.Depozitul de muniţii era folosit pentru a aproviziona unităţile militare din zona de conflict.Baza de la Balakleya, se află la aproximativ 100 de kilometri de zona de conflict unde se confruntă forţele guvernamentale şi separatiştii prorusi.
Lumea are la dispoziţie doar trei-patru luni pentru a salva milioane de oameni din Yemen şi Somalia de la foamete,în contextul în care seceta şi războiul au afectat culturile iar accesul pentru trimiterea de ajutoare umanitare a fost blocat,avertizează Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.Agenţia a anunţat că are nevoie de 300 de milioane de dolari pentru finanţarea activităţii sale în aceste state şi în alte zone afectate din Sudanul de Sud şi nord-estul Nigeriei . Peste 20 de milioane de oameni suferă de foamete în  aceste regiuni potrivit organizaţiilor care oferă ajutoare umanitare.
The post Mapamond (23.03.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole