Constănțeanca rănită în atacul de la Londra, în stare gravă

Cei doi tineri răniți, miercuri, în atacul de la Londra sunt din Constanța. Femeia se află în stare critică după ce, lovită de mașina atacatorului, a  fost proiectată în Tamisa. Prietenul ei se află în afara oricărui pericol.  Patru oameni au murit în urma atacului din capitala Regatului Unit, inclusiv atacatorul.

Ceea ce se anunța a fi o vacanță de vis s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru doi tineri din Constanța. Andrei Burnaz și Andreea Cristea  se aflau la Londra, într-un city-break, pentru a sărbători ziua de naștere a tânărului. Miercuri, mașina ucigașă a intrat in plin într-un grup de aproximativ 40 de personae, printre care se aflau și cei doi. Andrei a avut noroc și scăpat cu  trei degete rupte și un picior fracturat, pus în gips. În schimb, prietena lui, Andreea, a fost aruncată în Tamisa, de pe podul Westminster. Aceasta a fost operată, dar starea de sănătate este critică, plămânii îi sunt menţinuţi în funcţiune cu ajutorul aparatelor. Românii din Londra s-au mobilizat pentru a veni în sprijnul tinerei. Unul dintre ei, a postat un anunț pe un site de socializare prin care face un apel către toți cei care doresc să o ajute pe tânără sau pe familia acesteia, să îi fie alături.  Precizăm că imediat după producerea incidentului şi transferul cetăţenilor români la spital pentru îngrijiri, un reprezentant al Celulei de Criză constituită la nivelul misiunii diplomatice a României la Londra s-a deplasat la unitatea medicală în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la starea de sănătate a victimelor şi pentru a acorda asistenţă consulară. Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord menține permanent legătura atât cu familia persoanei aflate în stare gravă, cât și cu cetăţeanul român care a fost externat.
Organizația Stat Islamic a revendicat atacul de la Londra.  Atacatorul era născut in Marea Britanie si fusese cercetat pentru suspiciuni de violență extremistă. Acesta a fost ucis după ce a trecut cu mașina peste mai multe persoane pe podul Westminster, apoi a încercat să între în Parlament, aflat în apropiere. Amintim că Trevor Brooks, de 40 de ani, supranumit Abu Izzadeen, a fost reținut de autoritățile din Ungaria, în apropierea graniței cu România, la o săptămână de la atacurile teroriste din Paris, din noiembrie 2015, soldate cu peste 100 de morți.
Redactor: Camer Niță
The post Constănțeanca rănită în atacul de la Londra, în stare gravă appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole