EXCLUSIV Grigore Comănescu – dator cu 4 milioane de euro Primăriei Năvodari

Milionarul în euro Grigore Comânescu, proprietarul carierei de granit de la Sibioara și patronul complexului verona din Mamaia, este bun de plată!  Este vorba despre o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție care a respins definitiv recursul formulat de afaceristul constănțean, împotriva rezoluției de neîncepere a urmăririi penale a procurorilor DNA Constanța. Mai exact, el a formulat plângere la DNA împotriva mai multor persoane, pe care le acuza de abuz în serviciu și alte fapte similare. Însă la bază stă o datorie uriașă pe care o are de plătit către Primăria Năvodari.

Potrivit datelor din dosar, înainte de campania electorală pentru alegerile locale din 2012, afaceristul Grigore Comănescu ocupa o suprafață de 4646 metri pătrați pe malul Lacului Siutghiol, la granita Orasului Navodari cu Statiunea Mamaia, pe Bulevardul Mamaia Nord. Terenul respectiv aparține domeniului public și privat al orașului Năvodari, iar primăria i-a calculat  și impus sumele de bani pe care societatea SOMACO, aparținând lui Grigor Comănescu, le datorează, cu titlu de chirie. De remarcat că pe terenul respectiv, Comănescu a organizat petreceri grandioase, la care i-a invitat pe toți locuitorii Năvodariului, pentru a-i face campanie electorală cumnatului său, Iurin Pancenco – aspirant la scaunul de primar. Având în vedere perioada destul de mare în care nu a achitat debitele aferente suprafeței ocupate, de 4646 metri pătrați, firmei SOMACO  îi revenea de plată suma de 8,4 milioane lei ca debit de bază, la care s-au adăugat ulterior și penalități fiscale și pentru neplata la timp, care aproape au dublat suma.
Grigore Comânescu a atacat în contencios administrativ ”nota de plată” emisă de Primăria Navodari, dar a făcut și plângeri penale la toți funcționarii primăriei și mai multor instituții, printre care fostul primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei. Cum procurorii DNA nu au emis o rezoluție favorabilă lui, acesta a atacat cu recurs la Înalta Curte, care, pe data de 3 noiembrie a.c., i-a respins definitiv calea de atac. Practic, instanța supremă a respins ambele recursuri, și pe contencios administrativ, și pe latură penală. Astfel, afaceristului nu-i rămâne altceva de făcut decât să achite debitele ”la zi”, acestea ajungând la uriașa sumă de aproximativ 4 milioane de euro, bani care ar trebui virați către primăria Năvodari.

Cele mai Accesate Articole