Mii de persoane sunt așteptate la Mănăstirea Dervent

Peste 50 de jandarmi vor fi prezenți, vineri, 21 aprilie, începând cu ora 09.00, la Mănăstirea Dervent, unde va avea loc sărbătoarea denumită de creștinii ortodocși ”Izvorul Tămăduirii”. La acest eveniment sunt așteptați să participe peste 5.000 de persoane din judetul Constanţa şi din judeţele limitrofe, dar şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Pentru siguranţa participanţilor şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, la această manifestare religioasă vor participa 50 de jandarmi de la Gruparea Mobilă „TOMIS” Constanţa.
Aceștia vor acţiona în principal, pentru: protecţia participanţilor; asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării ceremonialului religios, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială.
Dispozitivele de ordine vor fi formate din echipe de patrulare pedestră şi auto, iar zona în care se va desfăşura ceremonialul religios va fi delimitată cu garduri metalice.
Pentru evitarea incidentelor nedorite, jandarmii recomandă cetăţenilor:

– să manifeste răbdare şi să adopte un comportament civilizat;
– să respecte indicaţiile jandarmilor;
– să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;
– să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Redactor: Daniel Albu
The post Mii de persoane sunt așteptate la Mănăstirea Dervent appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole