Iarna ne-a luat, din nou, prin surprindere

Deși ne pregătim pentru deschiderea sezonului estival, iar turiștii se pregătesc deja pentru a veni la mare, iarna s-a întors, este adevărat, nu pentru mult timp. S-ar părea că este o ultimă zvâcnire a anotimpului rece. ANM a emis avertizări de precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, precum și intensificări ale vântului. La sediul MAI a avut loc o videoconferință cu prefecții, în cadrul căreia s-a discutat despre deszăpezire, materiale antiderapante și alte aspecte ce țin de sezonul rece.

Trei zile de iarna la jumattaea lunii aprilie. Asta au anuntat, inca de marti seara, meteorologii.  Fenomenele vizate de atentionarile ANM sunt precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, intensificări ale vântului. În cadrul videoconferintei, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a accentuat faptul ca actiunile planificate si desfasurate trebuie sa aiba rol preventiv, si nu de sanctionare a conducatorilor auto care au schimbat deja anvelopele de iarna. De asemenea, în cadrul videoconferinței s-au evaluat resursele puse la dispoziție de către CNAIR, stocurile de nisip și pregătirea utilajelor de deszăpezire, precum și forțele pe care MAI le are disponibile pentru intervenția în cazul situațiilor de urgență.
Un rol important in prevenirea evenimentelor nedorite il are chiar populatia. Aceasta ar trebui sa tina cont de recoamndarile politistilor rutieri si ale salvatorilor montani. Unul dintre cele mai importamte aspecte este sa de informeze cu privire la conditiile meteo, inainte de a pleca la drum, si sa adapteze viteza la conditiile de trafic.
Redactor: Daniel Albu
The post Iarna ne-a luat, din nou, prin surprindere appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole