Cherhanaua din Vama Veche, veritabil focar de infecție

Caz inedit în județul Constanța! Mai mulți inspectori de la Protecția Consumatorului au fost împiedicați să desfășoare un control la restaurantul ”Cherhana” din Vama Veche. Cei care s-au opus controlului sunt chiar angajații unității. La fața locului s-au deplasat, ulterior, și alte organe de control, care și-au pus mâinile în cap când au văzut cu ce se confruntă.

Un control inopinant făcut de autorități la restaurantul ”Cherhana” din Vama Veche s-a transformat într-un scandal veritabil.  Angajații restaurantului s-au opus și nu au permis accesul inspectorilor de la Protecția Consumatorului, veniți în control. Însă, ceea ce au găsit oamenii legii acolo justifică reacția angajaților.
Alimente alterate și condiții de depozitare ale acestora sub orice critică! Reprezentanții instituției s-au deplasat în zonă, marți, pentru un control operativ, însă, când au văzut în ce condiții sunt așteptați turiștii în minivacanța de Rusalii, au desfășurat un control amănunțit.

” Controlul a avut ca obiectiv pregătirea pentru minivacanță. Am sperat că vom identifica împreună cu comercianții lucruri și măsuri preventive, dar în această unitate prevenția nu are loc! Peștele era în stare avansată de degradare, produs cu potențial periculos, iar spațiile de depozitare erau în stare jalnică ”, a declarat șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu.

Pentru a putea pătrunde legal în interiorul restaurantului cu pricina, inspectorii OPC au apelat la ajutorul Poliției. Astfel, însoțiți de polițiști, au reușit să controleze amănunțit unitatea respectivă, unde au descoperit un adevărat focar de infecție.  De asemenea, patronul societății a primit și vizita reprezentanților Poliției Economice care, la rândul lor, au luat la ”bani mărunți” registrele contabile și tot ce ține de partea financiară. În continuare se așteaptă un raport pentru a se stabili dacă restaurantul va mai funcționa în perioada următoare.
Redactor: Daniel Albu
The post Cherhanaua din Vama Veche, veritabil focar de infecție appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole