Alarmă la un hotel din Stațiunea Mamaia

Angajații Inspectoratului Pentru Situații de Urgență au participat, astăzi, la un nou exercițiu. Potrivit scenariului, a fost simulată o intervenție la un etaj superior al unui hotel din stațiunea Mamaia, pentru salvarea persoanelor aflate în interior, în urma unui incendiu, precum și o acțiune de descarcerare, după ce două mașini au fost „implicate„ într-un accident.

Zeci de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au participat, marți, la un exercițiu complex în stațiunea Mamaia, în contextul apropierii deschiderii sezonului festival.
Scenariul a presupus un incendiu izbucnit la etajul șase al unui hotel. Pompierii au fost nevoiți să evacueze mai multe persoane, care se aflau în acel moment în hotel sau rămase captive la înălțime.
De asemenea, exercițiul pompierilor a cuprins și o acțiune de descarcerare, după ce două mașini ar fi fost „implicate„ într-un accident.
Totodată, acest exercițiu a avut menirea de a antrena lotul Inspectoratului pentru concursul național de descarcerare și prim ajutor.
La exercițiu au luat parte 3 subunități de intervenție, viitori pompieri ce se aflau în practică, 4 echipaje cu apă și spumă, o autoscară de salvare de la înălțimi,o autospecială de descarcerare și o ambulanță de prim ajutor. Scopul exercițiului a fost acela de creștere a eficienței de salvare în cazul unei situații reale.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea
The post Alarmă la un hotel din Stațiunea Mamaia appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole