Mapamond (30.05.2017)

Un număr de 13 persoane au murit şi mai multe zeci au fost rănite luni, când o furtună puternică a lovit Moscova şi regiunea capitalei ruse, dezrădăcinând sute de arbori, au anunţat autorităţile din capitala rusă.  „Peste 50 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, printre care se află şi copii.”, a precizat  Departamentul pentru sănătate al oraşului. Rafalele de vânt cu viteze de până la 22 de metri pe secundă, însoţite de ploi puternice, au provocat şi întârzieri pe aeroporturile din Moscova, iar trenul expres care face legătura cu Vnukovo a încetat să circule din cauza unui arbore căzut pe calea ferată.

O aernonavă Antonov An-26 s-a prăbușit în timpul unei misiuni de antrenament. În urma incidentului, un bărbat și-a pierdut viața, iar alți 5 au fost răniți. Potrivit Ministerului rus al Apărării, „aeronava nu a menținut parametrii de coborâre în timpul apropierii finale și a mers sub calea de alunecare”. La bordul avionului se aflau șase echipe, ce au fost implicate într-un incendiu după accidentul de prăbușire. Un bărbat a murit și alți cinci membri ai echipajului au fost transportați la spital de un elicopter de salvare, a informat Ministerul rus al Apărării. Antonov An-26 este un avion militar de transport ușor, fabricat în fosta Uniune Sovietică. Acest avion se află in serviciu activ în peste 30 de forțe aeriene din diferite țări, dar și cu câțiva operatori civili.

Paisprezece persoane, printre care și trei copii, au fost ucise luni seară într-un bombardament al grupării Stat Islamic asupra unei zone aflată sub controlul regimului la Deir ez-Zor, din estul Siriei. Alte 40 de persoane au fost rănite. Bombardamentul a avut loc în cartierul Al Joura și s-a produs chiar înainte ca familiile să se strângă pentru ruperea postului de Ramadan. „Cel puțin șase lovituri de proiectil au atins cartierul Al Joura. (Gruparea) Daech lovește frecvent acest sector cu obuze”, a explicat la rândul său Omar Abu Leila, un activist al Deir Ezzor24.net. „Unii se află în situație critică, dar condițiile sanitare din vecinătate se degradează din cauza lipsei de efective, medicamente și de material medical”, a mai declarat Omar.
The post Mapamond (30.05.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole