Dobrogea, loc fruntaș la asigurarea obligatorie a locuinței

Dobrogea este una dintre regiunile cu cel mai mare grad de cuprindere în asigurarea obligatorie a locuinței. Aceasta este concluzia unei analize a datelor, realizată de PAID România – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale.

O analiză a datelor PAID România – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, de la finalul anului 2016, arată care sunt regiunile sau județele și localitățile din România cu cel mai mare, respectiv cel mai mic grad de acoperire prin asigurarea obligatorie a locuinței. Potrivit acestui studiu, regiunile geografice cu cel mai ridicat grad de cuprindere în asigurare sunt: Banat, cu 26,23% și Dobrogea,  cu 21,47%, în timp ce regiunea cu cel mai scăzut grad de cuprindere în asigurare este Oltenia, cu 10,84%.
Potrivit datelor, că nu există o legătură directă între evenimentele catastrofale produse și nivelul de înțelegere al proprietarilor cu privire la utilitatea și, în definitiv, obligativitatea asigurării de locuință.  Volumele cele mai mari de despăgubiri au fost înregistrate în județele Hunedoara, Caraș Severin și Vrancea. Cu toate acestea, niciunul nu se regăsește în lista județelor cu cel mai mare grad de acoperire prin asigurare, ceea ce înseamnă că mulți dintre proprietarii afectați nu au putut primi despăgubiri în baza legii asigurării obligatorii a locuinței.
PAID arată că țări mai dezvoltate și cu mare expunere la riscuri catastrofale, cum este, printre altele, Italia, se află în situația de a avea un grad de cuprindere în asigurare semnificativ mai mic decât România.
Redactor: Paul Alexe
The post Dobrogea, loc fruntaș la asigurarea obligatorie a locuinței appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole