Mapamond (29.06.2017)

Parlamentul din regiunea spaniolă Catalonia a aprobat o lege prin care se permite cultivarea, consumul si transportul de canabis pe acest teritoriu. Conform noilor reglementări, consumul de marihuana este permis în cadrul cluburilor consumatorilor de canabis. Membrii  cluburilor trebuie sa fie  persoane majore, iar cantitatea permisă variază între 20 și 60 de grame lunar, în funcție de vârstă. Pentru a descuraja turiștii dornici de a consuma canabis, prima livrare către membrii înregistrați în aceste cluburi se face la cel puțin 15 zile după înscriere. Consumul de canabis este permis și în scopuri terapeutice, fiind cunoscut efectul curativ în afecțiuni precum scleroza și cancerul.

Cardinalul George Pell, considerat drept al treilea cel mai important oficial de la Vatican, a fost inculpat pentru abuzuri sexuale în Australia. Acesta a fost  chemat să se prezinte pentru audieri la Tribunalul din Melbourne pe data de 18 iulie. Shane Patton, comisar adjunct în cadrul Poliţiei, a declarat că pe numele înaltului prelat au fost formulate acuzații și plângeri referitoare la abuzuri sexuale, în trecut. Pell a negat acuzațiile și a anunțat că se va întoarce în Australia cât mai curând posibil, pentru a demonstra că nu este vinovat.
Gheață contaminată cu materii fecale, în cafenelele Costa, Caffe Nero și Starbucks din Marea Britanie. În urma unui control la marile lanțuri de cafenele, s-a descoperit că 7 din 10 mostre de gheață de la Costa erau contaminate cu bacterii ce se găsesc în fecale. Acest procent este îngrijorător și trebuie luat în considerare având în vedere că bacteriile de acest tip sunt o sursă de boală. Nivelul de salubritate al meselor si al scaunelor a fost de asemenea testat în 30 de locații. Starbucks a anunțat că tratează igiena extrem de serios și va face propriile investigații, scrie BBC.
The post Mapamond (29.06.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole