Medalie de aur la Olimpada Internaţională de Chimie

Elevii romani au castigat doua medalii de aur si doua de argint la Olimpiada Internationala de Chimie. Printre aceștia se află și un elev constănțean, de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, care și-a egalat performanța de anul trecut.

România, dar și Constanța, se poate mândri cu cel mai bun elev la chimie, la nivel mondial! Pentru al doilea an consecutiv, Paul Haidu Gerea de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie, desfăşurată în Thailanda.
Trei sute de elevi din 75 de ţări, două probe de concurs, una teoretică, una practică şi o muncă asiduă pentru o performanţă remarcabilă. La finalul unei probe de cinci ore elevul constănțean a reușit să obțină nota maximă. Uşor timid şi extrem de modest, dar cu o minte sclipitoare, Paul spune că subiectele de anul acesta i s-au părut… mult prea uşor de rezolvat.
Întrucât Olimpiada de Chimie s-a desfăşurat imediat după examenul de Bacalaureat, Paul recunoaşte cu nonşalanţă că…
Însă în spatele unor asemenea reuşite stau ani întregi de studiu intens, totul din pasiune pentru chimie. Pentru Paul, sutele de medalii obţinute şi concursuri câştigate reprezintă doar primul pas către un viitor strălucit. Rezultatul plasează România pe locul locul al II-lea în Europa și al VII-lea în lume în clasamentul neoficial al țărilor participante.
Redactor: Oana Jărloianu
The post Medalie de aur la Olimpada Internaţională de Chimie appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole