Eliberat condiționat, după aproape 3 ani de detenție

Dan Voiculescu a fost eliberat.  Judecătorii au decis, azi, că omul de afaceri poate fi pus sub control judiciar.  Acesta a fost trimis în spatele gratiilor în anul 2014, pentru zece ani, în dosarul ICA. Voiculescu a primit sentința la Spitalul Universitar, unde a ajuns săptămâna trecută din cauza unor probleme medicale. 

Tribunalul București a judecat, săptămâna trecută, o contestație a DNA, după ce Judecătoria Sectorului 5 a admis, pe 9 iunie, cererea de eliberare formulată de Dan Voiculescu. Potrivit DNA, afaceristul condamnat  nu a dat dovezi temeinice de îndreptare în penitenciar și nu îndeplinește condițiile pentru eliberare. Procurorul de ședință a arătat că există o disproporție mare între cele 56 de zile câștigate de Dan Voiculescu pentru munca depusă în penitenciar, față de cele 330 de zile acordate pentru lucrările redactate. Reprezentantul DNA a cerut instanței să țină cont și de referatul Comisiei de la Penitenciarul Rahova, care nu a fost de acord cu eliberarea omului de afaceri. În schimb, avocatul lui Voiculescu, a susținut că omul de afaceri a avut un comportament normal în detenție și a fost recompensat de 12 ori, aceasta fiind o dovadă de îndreptare.
Pe data de 24 mai, Comisia de libertate din cadrul Penitenciarul Rahova a decis  amânarea eliberării condiționate a lui Dan Voiculescu cu 5 luni, respectiv până la data de 23 octombrie 2017,
„Având în vedere perioada scurtă executată efectiv din pedeapsă până la acest moment, respectiv 2 ani 9 luni și 13 zile din totalul pedepsei de 10 ani, faptul că liberarea condiționată este doar o vocație, și nu un drept, oportunitatea liberării, privită prin prisma atingerii scopului pedepsei, rămânând la aprecierea comisiei, iar mai apoi a instanței de judecată, faptul că, până la acest moment, deținutul nu are un regim de executare inferior celui închis și apreciind că se mențin și temeiurile avute în vedere de comisie cu prilejul primei analize, când a fost amânată liberarea la o dată ulterioară momentului de față, apreciindu-se că scopul pedepsei nu a fost atins”.
Pe data de 8 august 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu în dosarul ‘ICA’.
Redactor: Daniel Albu
The post Eliberat condiționat, după aproape 3 ani de detenție appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole