Mapamond (18.07.2017)

Primarul Londrei a declarant că Donald Trump nu ar trebui să fie primit pe covorul roşu, în timpul vizitei sale, datorită diferenţelor de opinie dintre Trump şi britanici. Vizita lui Trump a fost amânată până în 2018 din cauza îngrijorărilor privind protestele masive ce pot izbucni la venirea președintelui american în Marea Britanie. Primarul Sadiq Khan, a criticat politicile lui Trump considerându-le anti-musulmane. La rândul său, Trump a avut un comentariu acid împotriva lui Khan. În urma atacurilor din Londra , în care 7 persoane au fost ucise, primarul londonez a declarat că nu există motive de panică. Trump a catalogat această afirmație drept patetică, relatează Agerpres.

Azi este ziua internațională Nelson Mandela,18 iulie fiind ziua în care s-a născut fostul lider sud-african, apărător al libertății, democrației si drepturilor omului. Timp de 67 de ani, Mandela a fost un om al păcii internaționale. A luptat pentru  rezolvarea conflictelor inter-rasiale, promovarea și protejarea drepturilor omului, reconcilierea, egalitatea de gen și drepturile copiilor și ale altor grupuri vulnerabile, precum și dezvoltarea comunităților sărace și subdezvoltate. Revoluționarul a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1993. După 27 de ani petrecuți în închisoare, Mandela a devenit primul președinte al Africii de Sud, libere, ales în mod democratic, informează Agerpres. Acesta a murit la 5 decembrie 2013, la Johannesburg, însă a rămas un simbol al păcii și justiției.
Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter s-a produs în nordul Oceanului Pacific, în decursul zilei de azi. Cutremurul a avut loc la 200km de Rusia și a fost suficient de puternic încât să poată cauza un tsunami. Institutul american de geofizică a anunțat că în ciuda faptului că Seismul s-a produs la numai 10 kilometri sub nivelul mării, pericolul a trecut. Nu au fost înregistrate pagube până în acest moment, informează agenția Reuters.
The post Mapamond (18.07.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole