Plajă pentru persoanele cu dizabilități, la Constanța

Începând cu anul viitor, Constanța va fi primul oraș din Europa care va dispune de o plajă special concepută pentru persoanele cu dizabilităţi. Aceasta va fi dotată cu șezlonguri, grădină senzorială,  scenă pentru evenimente, ba chiar și scaune mobile plutitoare, la cer vor avea acces în mod gratuit toate persoanele cu dizabilități, împreună cu familiile acestora.

Un proiect inițiat de de psihologul Adrian Gemănaru, prevede înființarea unei plaje, în zona Faleză Nord, pe o suprafată totală de 22.000 mp și cu o deschidere la mare de 200 metri, destinată explusiv persoanelor cu diferite deficiențe, potrivit Radioconstanta.ro.  De remarcat că aceasta ar fi prima plajă de acest gen din Europa. Sectorul de plajă este pus la dispoziție de Administrația Bazinală Dobrogea-Litoral pentru activități terapeutice, organizate de Centrul “Marea Neagră” din Constanța.
Potrivit proiectului inițiat de psihologul constănțean, parcul terapeutic va cuprinde două zone de șezlonguri, două zone de cearșafuri, rampe de acces, scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, o alee senzorială, un atelier de olărit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități și un cort de prim ajutor, precizează sursa citată. Punerea în aplicare a acestui proiect necesită un buget de aproximativ 100.000 de Euro. În acest sens, Centrul “Marea Neagra” din Constanța cere sprijinul oamenilor implicaţi în turism, al autorităţilor locale, motivând că proiectul de la malul Mării Negre este unul de interes național.  La inceputul lunii mai 2018, peste 1.500 de oameni vor alerga 24 de ore pe plajă in stațiunea Mamaia pentru a promova şi pentru a strânge fondurile necesare acestui proiect.
Psihologul Adrian Gemanaru, inițiatorul proiectului, va organiza a două ediție a evenimentului sportiv “Alerg 24h pentru Autism Marea Neagră”, prin intermediul căruia companiile şi organizațiile participante vor avea ocazia de a alătura, în mod direct, acestui concept unic.

„ Cei peste 1.000 de participanți inimioşi de la prima ediție a evenimentului Alerg 24h ne-au reaprins speranța că spiritul civic încă nu a murit în România, iar oamenii sunt dispuși să ajute la creşterea calităţii vieţii copiilor cu dizabilităţi. Mai mult decât atât, sperăm ca mediul de afaceri din România să manifeste interes şi sprijin pentru acest proiect unic în Europa ”, declară psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Terapeutic “Marea Neagră”

Redactor: Daniel Albu
The post Plajă pentru persoanele cu dizabilități, la Constanța appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole