Comerțul ambulant, în floare pe litoral

Zona litoralului românesc abundă, din nou, de turiști veniți în vacanță. Cum pe plajă și în zonele apropiate se vinde aproape orice, odată cu turiștii au apărut, ca în fiecare an, și comercianții de produse contrafăcute, care nu corespund calitativ și care, de multe ori, sunt vândute la preț de produs original. Așadar, mare atenție ce și de unde cumpărați.

Zonele din apropierea plajelor au devenit piață de desfacere pentru orice. Se vând de la papiote și suveniruri până la covoare și obiecte electronice. Unii nu se uită la bani, însă sunt și persoane care caută prețuri mai mici, pentru orice buzunar. Special pentru aceștia, au apărut acei comercianți clandestini, care își vând produsele pe oricunde, ba mai trag și de oameni pe stradă ca să le cumpere marfa contrafăcută. Astfel, luni, 17 iulie, în jurul orei 12.00, un echipaj de jandarmerie a depistat, în staţiunea Eforie Nord, un bărbat care oprea trecătorii oferindu-le spre vânzare diverse haine și cosmetice.
Oamenii legii l-au luat la întrebări și au constatat că produsele vândute, cum ar fi îmbrăcăminte, borsete  şi parfumuri inscripţionate cu numele unor mărci de renume, nu erau însoțite de nici un document de proveniență, existând suspiciunea că erau contrafăcute. Astfel, bărbatul de 44 de ani, original din Tecuci, a fost condus la sediul poliţiei Mangalia, unde l-au predat împreună cu bunurile găsite asupra sa, în vederea continuării cercetărilor. Cetățenilor li se recomandă  să nu achiziţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, iar când observă astfel de activități, să sesizeze autorităţile competente.
Redactor: Daniel Albu
The post Comerțul ambulant, în floare pe litoral appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole