Descinderi în forță la Constanța

Polițiștii bucureșteni efectuează, astăzi, 23 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Constanţa şi Maramureş.
Acțiunea vizează mai multe persoane şi firme implicate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor.
Prejudiciul în acest caz este estimat la 5 milioane de lei.
Anchetatorii precizează că, ”în perioada 2012 – 2013, persoanele vizate ar fi creat şi implementat un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin intermediul a două societăţi comerciale, având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă a societăţilor beneficiare şi declararea fiscală în numele acestora  a unor achiziţii fictive de valoare crescută de la mai multe societăţi comerciale”.
”În acest mod, cei implicați ar fi urmărit sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată şi a impozitului pe profit datorat bugetului de stat, dar şi scoaterea nelegală din patrimoniul persoanelor juridice a unor lichidităţi în cuantum semnificativ, sub aparenţa achitării contravalorii bunurilor „achiziţionate” de la societăţile comerciale declarate ca furnizori”.
Direcția Generală de Poliție a Municipiului București menționează că s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de 11 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere.
Audierile în dosar au loc la sediul Poliţiei Capitalei.

Cele mai Accesate Articole