Mai puține teme pentru acasă! Programa școlară e însă la fel de încărcată

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul privind durata temelor pentru elevi.
Oficialul a declarat că propunerea reglementeaza timpul pe care trebuie să îl petreacă un elev pentru a-și exersa cunoștintele, după școală.
Potrivit lui Mircea Dumitru, la clasa zero nu se dau teme pentru acasă.
În ceea ce îi privește pe copiii din clasele I-IV, durata de efectuare a temelor nu trebuie să depăşească o oră, în timp ce, pentru gimnaziu, timpul alocat temelor va fi de cel mult două ore.
Ministrul Educaţiei a mai spus că, pentru elevii de liceu, timpul destinat temelor ar trebui să fie mai mare, însă nu a precizat un număr de ore.
”Un elev sau o elevă care poate să stea la şcoală patru sau cinci ore se întâmplă să mai aibă teme obligatorii acasă, care nu fac altceva decât să prelungească ceea ce au făcut în acele patru-cinci ore la şcoală, mai stau încă cinci-şase ore peste program. Deci ajung să stea 10-12 ore în fiecare zi şi să se concentreze numai asupra unor sarcini şcolare care se presupune că ar trebui făcute în primul rând la oră, în clasă, în şcoală, împreună cu profesorul şi nu acasă cu un meditator sau cu părintele”, a afirmat ministrul.
El a subliniat că ordinul privind durata temelor pentru elevi nu are caracter punitiv, ceea ce înseamnă că nu vor exista sancțiuni pentru cei care nu îl pun în practică.
Pe de altă parte, șeful de la Învățământ a recunoscut că elevii și profesorii se confruntă cu programe școlare stufoase.
„Motivul pentru care unii profesori simt nevoia să dea această încărcătură mai mare de teme acasă este că programele noastre şcolare sunt foarte încărcate”, a declarat  Mircea Dumitru.
 

Cele mai Accesate Articole