Descinderi la locuința tânărului din Craiova suspectat de propagandă ISIS

Procurorii DIICOT au efectuat, astăzi, percheziții la locuinţa din Craiova a lui Constantin Luigi Boigea.
Tânărul are un dosar în derulare deschis anul trecut, pentru promovare a mesajului fundamentalist islamic prin propagandă.
Anchetatorii susțin că băiatul de 18 ani şi-a arătat din nou susţinerea pentru Statul Islamic, el fiind dus la audieri în București .
În decembrie 2015, Constantin Luigi Boicea a fost pus sub acuzare și reținut pentru 24 de ore pentru  promovarea mesajului fundamentalist islamic prin propagandă.
DIICOT a susţinut că tânărul craiovean şi-ar fi arătat disponibilitatea de a deveni martir pentru Statul Islamic.
El posta frecvent pe reţelele de socializare mesaje pro terorism şi voia să ajungă în Orientul Mijlociu ca să lupte alături de ISIS.
Constantin Luigi Boicea se convertise la Islamism și își schimbase stilul de viață, izolându-se de societate și de familie.
Potrivit DIICOT, craioveanul a  promovat in mediul online doctrina radical islamistă prin postarea unor opinii, imagini, înregistrări audio-video, reprezentând activităţi, acţiuni armate violente şi de propagare ale ISIS, respectiv decapitări și incendieri de persoane sau execuții prin împuscare, pentru a determina câştigarea de noi adepţi capabili să recurgă la săvârşirea aceluiaşi gen de fapte.

Cele mai Accesate Articole