CNATDCU: Kovesi nu a plagiat

Șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat.
Verdictul a fost dat, astăzi, de către Consiliul General al CNATDCU.
Membrii Consiliului au stabilit că nu există nereguli grave în lucrarea de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, intitulată „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal” și au hotărât menţinerea titlului de doctor.
Decizia vine după ce, luna trecută, Comisia de Etică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, acolo unde Laura Codruța Koveși și-a dat doctoratul,  a anunţat că 564 de rânduri din lucrarea șefei DNA  sunt similare cu alte surse.
Specialiștii au apreciat că sesizarea făcută privind plagiatul este parţial fondată.
Comisia de Etică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara a mai arătat că ”au fost consultate toate documentele puse la dispoziţie de către autorii sesizării şi de către persoana vizată, verificând fiecare paragraf din teză ce face obiectul sesizării şi comparându-le cu sursele indicate de programul informatic iThenticate”.
Acuzațiile privind plagiatul șefei DNA au pornit de la Grupul de Investigaţii Politice, care a sesizat oficial Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).
Și Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţinea că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Cele mai Accesate Articole