Premieră pentru nava-școală Mircea

Nava Școală „Mircea” a traversat în premieră Canalul Corint și va rămâne în Grecia pana pe 30 iunie. Cadeții români și germani bifează, astfel, ultima escală din stagiul lor de pregătire la bordul bătrânului velier.

Nava militară românească și-a făcut simțită prezența în Grecia, în data de 25 iunie, moment  în care a scris o nouă pagină de istorie prin traversarea în premieră a canalului Corint. Forțele Navale Române și cele Elene continuă tradiția bunei colaborări, atat la nivel de instituții militare de învățământ cat și la nivel de diplomație navală . Marinarii germani și români, din echipajul navei Școală „Mircea” vor participa, în această perioadă, la exerciții în comun alături de marinarii greci.
Nava militară românească își va deschide porțile pentru toți cei care doresc să urce la bord și să cunoască o parte importantă din tradițiile navale ale Marinei Militare Române.
La întoarcerea în Portul Militar Constanța, în data de 5 iulie, cadeții aflați la bordul navei vor desfășura ultimele exerciții comune și vor susține examenul final al stagiului de practică.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole