Caravana SMURD ajunge pe litoral

Caravana SMURD ajunge pe litoral. Turiștii și constănțenii au ocazia să participe la cursuri de pregătire pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Caravana ”Fii Pregătit!”, va ajunge miercuri la Constanța și va fi amplasată pe faleza Cazino. Timp de trei zile, în intervalul orar 10.00-18.00, personalul ISU Constanța organizează cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

”Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România, cutremure, inundații, incendii și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.”, a declarat Anca Chiriță- purtător de cuvânt ISU Dobrogea

Centrul mobil este dotat cu o sală de școlarizare unde capacitatea acesteia cuprinde 40 de locuri.

”Acesta este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim-ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare ce permit instruirea eficientă a cursanților”, a precizat Anca Chiriță purtător de cuvânt ISU Dobrogea

Este al treilea an consecutiv în care caravana sosește la Constanța, pentru a susține cursuri de instruire a populației. Cei care doresc să afle noțiuni de bază despre primul ajutor se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD .
http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/
Caravana ”Fii Pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole