Legea salarizarii. Ce venituri vor avea bugetarii în 2017

Proiectul Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede că cel mai mic salariu în sectorul bugetar va fi de 1.625 de lei, iar cel mai mare de 22.000 de lei.
Guvernul a finalizat proiectul de lege și l-a trimis spre consultare partenerilor sociali și instituțiilor publice vizate.
Actul normativ cuprinde 116 clase de salarizare, iar raportul între cel mai mic și cel mai mare salariu de bază  în sectorul bugetar este de 1 la 13.
Funcţionarii contractuali din administraţia publică vor avea cea mai mare creştere medie salarială în anul 2017, de peste 60 de procente, dacă proiectul va fi adoptat.
Ministerul Muncii propune de asemenea, ca poliţiştii, militarii și funcţionari publici cu statut special din penitenciare să beneficieze de a doua cea mai mare creştere medie salarială în 2017, de peste 58% faţă de nivelul salariului de bază mediu din mai 2016.
Angajaţii din asistenţa sociala ar urma să beneficieze de o majorare de 57%, iar personalul didactic din învăţământul preuniversitar  de 35%.
Aplicarea legii ar trebui să înceapă la 1 iulie 2017 și să se extindă până în anul 2021.
În proiectul Legii salarizării,  nu se precizează însă și procentul anual de creștere.

Cele mai Accesate Articole